Our Blog

En annonserie från UN Woman, skapad av Memac Ogilvy & Mather Dubai, har imponerat stort på mig. I annonserna används Googles autocomplete för att visa på sexism och diskriminering mot kvinnor. Att den här typen av fördomar och förnekelse fortfarande finns är bara en av anledningarna till att frågan måste fortsätta att lyftas. Läs mer om annonserna här. 

UN-Women-Ad-1_495x700 jpg

UN-Women-Ad-2_495x700 jpg

UN-Women-Ad-3_495x700 jpg

UN-Women-Ad-4_495x700 jpg

Jag blev själv nyfiken och gjorde en sökning på Google för att se vilka autocomplete-förslag jag skulle få på svenska. Jag hade hoppats att resultatet skulle vara annorlunda.

autocomplete-kvinnor-kan

reddesign-edit-och-björnen

I helgen var jag på besök i Norrköping och gick på RE:design-mässan som anordnades under lördagen. Det var en dag full av inspiration och mina ögon öppnades för möjligheterna i att ta något alldagligt och göra till väldigt vackra ting. Förutom att se allt det fina som utställarna på mässan skapat var det flera intressanta föreläsningar. Elsa Billgren hade en historielektion ur modeperspektiv och mina vänner Karin och Johanna från Edit & Björnen föreläste om kreativitet. Det var även dem som har tagit fram RE:design-mässans fina grafiska profil.

Som sagt var det en inspirerande dag och nu när jag är tillbaka i Göteborg så ligger en hel del prylar i riskzonen att bli omdesignade när jag går lös med limpistol, målarfärg och ett fritt sinne!

återbrukshyttan

Vaser från Återbrukshyttan

underlägg

Glasunderlägg av vinylskivor, Joakim Thedin

dragonfly_2Tapeter av Edit & Björnen

Idag har jag uppdaterat portfolion med lite smått och gott jag gjort det senaste året. Det stora projektet jag arbetat med är en ny grafisk profil och design av en ny hemsida för allautbildare.se. Det är en utbildningssajt för alla som söker någon typ av utbildning eller kompetensutveckling där fokus i hemsidedesignen har legat på att underlätta användarflödet när man söker efter utbildningar.

Jag har även lagt in en del illustrationer jag gjort på sistone,där jag arbetat på att uttrycka min stil på arbeten jag gör i Illustrator. Ta gärna en titt i portfolion och lämna en kommentar om ni gillar vad ni ser!

0

Tre dagar. Fredag. Måndag. Tisdag. Sen är mitt första år som anställd förbi. Det har gått fort. Det har varit roligt. Men nu skriker kroppen efter sovmorgon och lugna dagar. Dagar som kan spenderas med böcker i det fina vädret. Eller med ett ritblock under en stor filt när vädret inte är lika bra. Hur som helst så kommer det vara skönt med några ledig veckor nu, för att sen köra fullt ös efter semestern igen.

I ungefär sådär ett halvår har jag längtat efter denna vecka – Iron Man 3 veckan!

Bara några få dagar kvar nu till premiären, och på lördag får jag besök av Räkan. Då blir det Iron Man hela dagen som avslutas med den nya filmen på bio. Så länge roar jag mig med att titta på minimalistiska filmaffischer.

Jag är klar med skolan. Typ. Jag har jobb. Jag bor i Göteborg. Jag är på jobbet nu. Jag ska skriva mer om allt sen. Nu är lunchen slut och dags att börja med the serious stuff igen!

0

Nu har jag haft WordPress ett tag och upptäckt vissa saker som jag måste fixa till för att hemsidan ska bli så bra som det bara går. För den är ju flashig och gör coola saker, och det mesta sköter sig själv. Men nu sitter jag, försöker läsa källkoden och ändra i stylesheetet. Och det går rätt bra, men det handlar lite om att testa sig fram. Jag vet var jag ska börja leta och sen är det bara att testa utifrån där. Något jag aldrig hade kunnat göra innan jag läste onlineproduktion. Det är nog den mest användbara kurs jag haft under mina tre år på GDK. Nu är det back to bussiness. Ciao!

0

Jag skrev tidigare lite om EX12 och nu när min portfolio finns på display på utställningen tänkte jag att det skulle sitta fint med en liten presentation om den tokiga tjejen som står bakom denna blogg och framförallt portfolio.

Det är alltid tummen upp för den här tjejen!

Här har ni J.Wallhoff, där J:et står för Jenny. Jag är den typen av person som lägger tusen år på att skriva ett blogginlägg för att finna de rätta formuleringarna. Det härliga kaos som rör sig i mitt huvud gör det svårt för mig att sätta ord för allt jag tänker, men det är även det som är min guldgruva. Utan mitt kaos skulle jag vara utan mina idéer och kreativitet. Och helt ärligt, hur kul hade jag varit då?

Jag har pluggat grafisk design och kommunikation i snart tre år och står precis inför min examen. 22 år och färdigexaminerad, men absolut inte färdiglärd. Och ja, jag letar efter jobb. Ett jobb där jag får lov att använda min kreativitet för att vara med och skapa. Ett jobb där jag kan ta tillvara på och utveckla de kunskaper som jag har. Ett jobb där jag kommer ha kul! Sitter du inne på något som låter bra, tveka då inte att höra av er till mig. (Jag är sjukt bra!)

Vad mer kan man tänkas vilja veta? Skofantast, skåning och högljudd sak som studsar omkring och sprider glädje, om min goda vän Helene får beskriva mig. Annars så finns det så mycket mer här att erbjuda. Och alltid med ett leende på läpparna.

 

0

Under lunchen idag passade vi i BEAT12 på att hänga i det fina vädret och dela ut korv till studenter och förbipasserande. Med grilldoften och till tonerna av Siôn Russell Jones kändes det verkligen som att sommaren var här. Hoppas verkligen att den är här för att stanna.

BEAT12

BEAT12

0

Nu är EX12, examenseventet för GDK-studenterna, i full gång. Så alldeles snart ska jag bege mig till Trappan och kolla på utställningarna och gå på spännande föreläsningar – först ut är Anton Johansson från Twingly. Hoppas vi ses där!